• Investor Relations
  • Köpa bostad
  • Karriär
Stäng

Wästbygg Gruppen

  • Wästbygg Gruppen är ett entreprenad- och projektutvecklingsbolag med verksamhet på de mest expansiva marknaderna i Sverige.

    group.wastbygg.se
  • Bygger och utvecklar längs hela den norrländska kusten:

    • samhällsfastigheter
    • bostäder
    • kommersiella byggnader
    rekab.se
  • Logistik och industri i Norden:

    • projektutveckling
    • entreprenaduppdrag
    lc.se
  • Bostäder till salu

    Här hittar du alla våra egenutvecklade bostäder till salu.

    Köpa bostad
Tillbaka till projekt

Hyllie Play

Det här är Hyllie Play – framtidens kontorshus

I stadsdelen Hyllie i Malmö kommer vi att skapa framtidens kontorshus som kombinerar hållbarhet och funktionalitet. Hyllie Play ska bli ett modernt, inkluderande och grönt kontor för företag och anställda som värdesätter en hälsosam livsstil. Med byggnadsmaterial som trä och grön betong skapas en miljövänlig och inspirerande arbetsmiljö. Hyllie PLAY omfattar även en restaurang, ett gym och en mångsidig multihall, PLAY Box, för att tillgodose de anställdas behov, samt takterrasser och ett stort orangeri som främjar avkoppling och återhämtning. Byggnaden kommer också att erbjuda generösa utrymmen för exempelvis co-working och gemensamma mötesrum. Ambitionen är att Hyllie PLAY även ska utgöra en central del av det lokala kvarterets liv. Kontorsbyggnaden kommer att skapa miljöer med kreativa mötesplatser och gröna områden tillgängliga för hela stadsdelen under dagar, kvällar och helger.

Välkommen till Hyllie PLAY – det aktiva och öppna kontorskvarteret för effektivt arbete, en hälsosam livsstil och en hållbar framtid. Här kan du läsa mer om Hyllie Play:

PLAY Box – för en aktiv livsstil 

Hallen är avsett för olika slags aktiviteter som träning, event, föreläsningar med mera. PLAY Box kommer även vara utrustad med teknik för att kunna ha föreläsningar, utställningar eller större möten. Som ett led i vårt arbete med social hållbarhet kommer den även vara tillgänglig på kvällar och helger. Föreningar och boende i Hyllie kommer att ha möjlighet att låna lokalen för sin verksamhet, vilket bidrar till ett levande kvarter både kvällar och helger. Utöver aktivitetshallen finns det även ett gym med omklädningsrum och dusch.

Ett av södra Sveriges bästa kontorslägen

Hyllie PLAY har ett av södra Sveriges starkaste kontorslägen vars attraktions­kraft drivs av utmärkta kommu­nikationsmöjligheter. Det stora serviceutbudet, närheten till centrala Malmö och Köpenhamn med tåg samt stadsdelens stora klimatfokus har gjort Hyllie till ett primeläge för kontor i Malmö.

Dynamisk planlösning ger många fördelar

Hyllie Play erbjuder dynamiska ytor för hyresgäster med flera fördelar. De korta avstån­den mellan avdelningar och zoner främjar spontana möten och stimulerar samarbete samt kreativitet. Genom visuell förbindelse till andra verksamheter via atriumet möjliggörs ökad närhet och synergier, vilket skiljer sig från en traditionell planlösning som ofta kan ha längre avstånd mellan avdelningar och mindre kontakt med övriga verksamheter i huset. Hyllie Play skapar därmed en optimal miljö för att främja samarbete, innovation och en dynamisk arbetskultur.

Exempel planlösning med hyresgästanpassning

Nedan visas ett förslag för hyresgästanpassning som uppfyller följande önskemål från en potentiell hyresgäst på våning 4-6:

  • Små pentryn utplacerade
  • Öppen kärna
  • Plats för externa mötespoddar
  • Mötesrum i anslutning till terrasser och reception
  • Kafeteria med cirka 160 platser

DET VÄXANDE HYLLIE – en unik och spännande stadsdel

Hyllie är Öresundsregionens nav. Här sjuder det av liv, expansion och framtidsvisioner.
I denna gröna stadsdel finns bostäder, arbetsplatser, Malmömässan, Emporia (ett av Skandinaviens största shoppingcenter) samt evenemang med sport och underhållning för alla åldrar.

I Hyllie möts det storskaliga med internationell prägel det småskaliga med lokala förankringar. Det gör Hyllie till en unik och spännande stadsdel med karaktär. Kring Hyllie stationstorg reser sig flera storskaliga och blickfångande projekt som blivit tydliga kännetecken för Hyllie som stadsdel. De spektakulära byggnaderna i kombination med de gemytliga bostadskvarteren, med lummiga innergårdar och närhet till grönområden, skapar en god balans i stadsdelen.

Idag beräknas cirka 8 000 personer bo i Hyllie och stadsdelen har cirka 11 000 arbetsplatser. När Hyllie planeras vara fullt utbyggt om 15 -20 år kommer det att finnas cirka 12 000 bostäder, med omkring 25 000 invånare och uppemot 15 000 arbetsplatser.

Hållbarhet

Hyllie PLAY ska vara en aktiv part i omställningen mot ett mer hållbart byggande och ska certifieras enligt BREEAM Excellent och NollCo2. Hyllie PLAY kommer uppföras som ett hybrid hus med en stomme av grönbetong och massivträ och delar av fasad i återbrukat tegel.

Som ett led i ett mer hållbart byggande kommer en solcellspark uppföras som ska producera klimatpositiv och kostnadseffektiv energi i samma mängd som byggnaden förbrukar på ett år. Projektet görs i ett samarbete mellan Wästbygg och E.ON.

Social hållbarhet

Hyllie PLAY strävar efter att skapa en arbetsmiljö som främjar hälsa, välmående och social hållbarhet för sina hyresgäster. För att uppnå detta har byggna­den planerats med omsorgsfullt integrerade facili­teter som stödjer olika aspekter av medarbetarnas välbefinnande.

En central del av Hyllie PLAY är möjligheten till fysisk aktivitet. Byggnaden kommer att inkludera både en multihall, PLAYBox, och ett gym där anställda kan delta i olika hälsofrämjande aktiviteter. Multihallen kommer ock­så att fungera som en plats för större sammankoms­ter, visningar, utställningar och föredrag. Genom att erbjuda möjligheten att hyra multihallen på kvällar och helger för boende och föreningar i Hyllie, stödjer Hyllie PLAY det lokala föreningslivet och skapar en aktiv gemenskap. Hyllie PLAY strävar efter att vara en engagerad del av samhället, med avsikt att göra området levande både dagar, kvällar och helger.

För att främja återhämtning och spontana möten kommer stora takterrasser, caféet och det gröna orangeriet på entréplanet att erbjuda utrymmen för avkoppling och social interaktion. Orangeriet kom­mer att fungera som en grönskande oas och även möjliggöra för företag i byggnaden att visa upp sina verksamheter för besökare och allmänheten.

Cykelgaraget i källaren, med tillhörande servicefaciliteter, samt planeringen för en cykelpool, främjar hållbara transportalternativ och en aktiv livsstil.