1 / 2
    2 / 2

Kvarteret Skymningen

Det Goda Vattnet, som vi också kallar projektet, ska uppföras i utvecklingsområdet Brunnshög i Lund. Av de 61 bostäderna är 49 lägenheter och 12 staplade radhus.

Arkitekten Cord Siegel har ritat bostadskvarteret där vattentemat löper som en röd tråd genom hela utformningen. Bland annat anläggs en naturpool på innergården, som ska renas av växter och sandfilter, med bastu i direkt anslutning. Dagvatten sparas i fördröjningsmagasin och används till bevattning av rabatter och planteringslådor. För de boende byggs en gemensam spabalkong med badkar på nionde våningen och vissa lägenheter får även loggia med eget badkar. Solceller som är integrerade med trätaket producerar el till fastighetens gemensamma utrymmen.

Första skaptaget

Torsdagen den 3 december togs det första skoptaget för bostadsprojektet Det goda vattnet i Lund. Till följd av covid-19 har den traditionsenliga gemensamma aktiviteten för byggherre och byggentreprenör valts bort. I stället var det en ensam grävmaskinist som fick uppdraget att formellt byggstarta projektet.

Läs mer.