loading
 • Typ

  Bostad
 • Verksamhetsgren

  Projektutveckling
 • Projektstatus

  Avslutat
 • Plats

  Huddinge

Bostäderna, som ligger på gångavstånd till Södertörns högskola, stod klara sommaren 2016. Kvarteret är ritat av Arkitektstudio Witte och Tema landskapsarkitekter​.

Byggnaderna har certifierats enligt Miljöbyggnad med betyget Silver vilket säkerställer en låg energianvändning samt hög kvalitet i inomhusmiljö och material. Projektet är förvärvat av Alecta.

Brygghuset är vårt första projekt att nyttja Wästbygg-konceptet Boaktiva som bygger på idéerna kring ”nudging”, eller översatt till svenska, vänliga ”puffar” i rätt riktning. Med små förändringar i boendemiljön vill vi underlätta för de boende att göra val som främjar både social och ekologisk hållbarhet. I kvarteret har vi fokuserat på att främja gemenskap och hållbar livsstil genom att sätta upp specialdesignade skyltar som uppmuntrar de boende att ta kontakt med grannarna, röra på sig och utforska omgivningarna.

De boende har också fått tillgång till en digital aktivitetskalender, Kvarterskalendern, med vilken de lätt kan bjuda in grannar till gemensamma aktiviteter som grillning på gården, fotbollsmatcher eller matlagning.