Bolighuset

Wästbygg har i förtroende fått uppdraget att bygga Bolighuset i Haninge söder om Stockholm. Bolighuset omfattar 47 bostadsrättslägenheter och en förskola. Uppdragsgivare är FB Bostad AB i samarbete med Turako AB och ordervärdet uppgår till 92 mkr.

– Bolighuset kommer bli ett i allra högsta grad sällskapligt kvarter. Förskola och bostadsrätter kommer att samsas både inom fastigheten och på gårdsytorna. Husets hjärta blir det så kallade Fælleskapsrummet, som ska fungera som ett levande vardagsrum för alla i huset – stora som små – och dit även andra boende i området är välkomna. Vi ser fram emot att få förverkliga våra planer för det här spännande kvarteret tillsammans med Wästbygg, säger Henrik Lindblad på FB Bostad.

Projekteringsarbetet inleds omgående och tänkt start för markarbetena är efter sommaren. I början av 2023 kommer både förskolan och lägenheterna att stå klara.

– Det här känns som ett mycket intressant projekt som ska bli roligt att bygga. Arkitekturen sticker ut och hos beställaren finns en tydlig idé kring social hållbarhet för Bolighuset som attraherar oss på Wästbygg. Vi tackar för uppdraget och för möjligheten att få lära känna en för oss helt ny kund, säger Jörgen Andersson, vd på Wästbygg Gruppen AB.