Jag vill hitta en schysst teamkänsla i allt vi gör

2019-09-06

I början av augusti klev Jeanet Corvinius in genom dörrarna till Wästbyggs kontor i Stockholm för att börja sitt nya jobb som chef för region Öst. Nu har det gått några veckor och vi ber henne berätta om den första tiden.

Hur går det, börjar du lära känna företaget?
Ja, jag har fått en otroligt fin introduktion. Wästbygg har ett fantastiskt bra program för att ta hand om nya medarbetare och det har verkligen hjälpt mig att snabbt komma in på banan. Dessutom har jag mötts av mycket positiv energi hos mina nya medarbetare. Jag trivs verkligen bra.

Vad blir det första du tar tag i?
Vi har nyligen genomfört två strategidagar i region Öst. Utifrån våra diskussioner där har vi formulerat en kortsiktig marknadsplan. Ett av målen är att träffa både tidigare och nya kunder under hösten för att få en uppfattning om hur deras byggbehov ser ut. Vi har en del projekt på gång i regionen, men ser att orderstocken kan stärkas ytterligare. Samarbetet med Wästbygg Projektutveckling är också intressant. I deras portfölj finns många spännande utvecklingsprojekt som jag är nyfiken på att lära mig mera om. Där ska vi hjälpa till med budgetar och byggbarhet och på sikt få vara med och bygga.

Har du något drömprojekt som du skulle vilja bygga?
Visst klappar hjärtat lite extra för stora, roliga kommersiella projekt. Men för mig är det allra viktigast att hitta ett gott samarbete i projekten, oavsett om vi bygger internt åt vår projektutveckling eller åt externa kunder. Jag vill hitta en schysst teamkänsla i allt vi gör. När samarbetet flyter mellan beställare och entreprenör blir det ett bra projekt för båda parter och då är det roligt att jobba.

Du har varit på både Skanska och Peab tidigare, varför valde du Wästbygg?
Från allra första samtalet fick jag en god känsla för företaget. När jag sedan träffade Wästbygg AB:s vd, personalchef och utvecklingschef samt även koncernchefen attraherades jag av ett gott ledarskap och en enkelhet i verksamheten. Det är också kul med bredden. Även om entreprenaduppdrag inom region Öst är mitt fokus ser jag fram emot ett nära samarbete med de övriga regionerna och koncernbolagen.