Logistik och industri

Wästbygg Gruppens koncernbolag Logistic Contractor (LC) är verksamt på såväl den svenska marknaden som genom egna dotterbolag i Danmark, Norge och Finland.

Efter många år i branschen är vi idag en ledande specialist och en trygg partner när det gäller att bygga och utveckla anläggningar för logistik och industri i Norden. Vi har den kunskap som krävs för att bygga hållbart, helt anpassat till våra kunders behov. Dessutom har vi byggt upp ett värdefullt kontaktnät med både kommunala och privata markägare kring de viktigaste nordiska logistiknaven, vilket gör att vi har möjlighet att erbjuda både mark och byggnation i strategiska lägen för logistik- och industrietableringar.

Våra egenutvecklade logistikanläggningar certifieras enligt Miljöbyggnad Silver och vi uppmuntrar även våra beställare till att göra gröna val.

Våra kunder

LCs kunder har vitt skilda behov. Specialister på tredjepartslogistik som behöver lokaler för omlastning och lagerhållning. E-handelsföretag som behöver lager, distributionscenter och kontor. Grossister som behöver ett regionalt eller nationellt centrallager. Eller företag inom lätt industri som behöver ändamålsenliga lokaler för sin produktion. Den gemensamma nämnaren är behovet av stora ytor och genomtänkt logistikhantering.

Läs mer om hur vi arbetar med miljöcertifieringar.
Besök lc.se

Så byggde vi Mathems nya logistikanläggning – Årets Bygge 2023

För drygt tre år sedan fick Logistic Contractor uppdraget att utveckla och bygga en ny, toppmodern logistikanläggning för Mathem. Ett omfattande och till viss del utmanande, projekt som i mars fick utmärkelsen Årets Bygge 2023 av branschtidningen Byggindustrin.
Läs mer

Referensprojekt

Se fler projekt

Kontakt